Skrivet av: johanskarskog | oktober 3, 2008

Downwind, havsörn och solnedgång…

Efter en lång tids stiltje kände jag en varm känsla i kroppen när jag såg prognosen för lördag (27 sept) – 9-12 m/s sydväst. Downwind på gång!!!

 

Efter diverse kontakter med potentiella ”medpaddlare” fick jag positivt svar från Tommy Karls runt lördag lunch. Hans förslag var att paddla i närheten av Trosa där han bor, något som jag tyckte lät ganska förnuftigt eftersom det är bra där nere vid sydväst. Sagt och gjort så slängde jag i mig lite käk eftersom jag var nyhemkommen från en kombinerad cykel/löptur och sedan bar det iväg mot Trosa – världens ände som de marknadsför sig, positivt eller negativt???, well up to you, men fint var det i alla fall därnere.

 

Väl nere hos Tommy så blev det en snabb ompackninng så bar det av söderut. Vi skulle paddla från Stendörrens naturreservat till Trosa. Jag hade ingen aning om hur långt det var och tänkte att det var väl lika bra det, var ju inte direkt fräschaste killen i stan i kroppen, snarare ganska sliten. I vilket fall som helst så bar det iväg ut i den vackra skärgården. Vi började med sidvind ut ett par kilometer, detta blev trixigare och trixigare ju längre ut vi kom och desto större vågorna blev. Kan inte säga att det var speciellt stora vågor, men ganska krabb sjö, så inte utan att det krävdes fullt fokus.

 

 

Efter ca 30 min körning så kom vi ut till en liten ö. Efter liten paus och ombyte till långarmad jacka så bar det av downwind. Till att börja med så var det inte så stora vågor, men allteftersom vi kom längre ut så växte de och efter ett tag så kom det riktigt bra surfvågor. Jag fick ett par schyssta rides och fick även den stora äran att känna på vattentemperaturen lite mer ingående ett par gånger då jag kapsejsade på vägen ner för vågorna. Tommy gasade på bra och fick ett par riktigt bra rides.

 

Efter dessa härliga downwinds så blev det lite mer plattvattenpaddling bland öar. Väldigt vacker natur och rikt djurliv. Bla såg vi fyra majestätiska havsörnar på en och samma ö som flög iväg när vi närmade oss, helt fantastiskt! Efter att ha paddlat i ca 2 timmar började jag bli ordentligt seg. Tommy förklarade då lite lätt bekymmrat att vi hade minst 1 timme kvar… Så det var bara att bita ihop och köra vidare. Lagom till mörkrets inbrott hade vi en passage på ca 3 km kvar – rak sidvind. Efter en kraftsamling passerade vi denna och gled in i land ordentligt möra och påväg att bli bra avkylda. Avverkad distans ca 30 km. Tommys fru hämtade oss och efter en varm dusch så blev det en superb middag med trevligt sällskap. Efter det blev det bilhämtning och hemkörning till Stockholm. Jag var hemma ca kl 01.00 ordentligt mör kan jag lova…

/J


Responses

  1. Hej, Johan!
    Hur går träningen annars för dig, förbättrat dig sen turen nere på GC (Gold Coast, Halmstad)?
    Låter som en fin tur den här. Men 3h är för mycket för mig på en träning, vi får korta ner den turen om jag skulle komma uppåt med skin någon dag!
    Själv funderar jag på lite medvindspaddling idag, det kan nog bli ganska nice…
    Oskar


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: