Skrivet av: Peter | november 21, 2008

Surfskipaddling i Alicante

Skön spansk höstpaddling – The Ola Ström Report
pb130148
Att åka ner till något som påminner om svensk sommarvärme från höstrusket i november månad var riktigt härligt. Tyvärr var inte vindgudarna med oss så det blev inte någon riktig sjö att tala om. Vi fick hålla tillgodo med dyningar, båtsvall och strålande sol.
 
Sterling i konkurs!
Resan kunde blivit billig och enkel om Sterling bara kunnat hålla ut ett par veckor till. Konkursen kostade mig ett par tusen extra och Peter kunde inte hitta något passande flyg utan stannade hemma. Ryan Air flyger dock fortfarande billigt till Alicante från Skavsta bl.a.
På plats hos Jonathan & Violeta på Aqua-Ventura
 Farmen som vi bodde på drivs av Jonathan och hans fru Violeta (http://aqua-ventura.com/) De odlar ekologisk frukt i mindre skala där (tror aldrig jag ätit så mycket avokado) samt erbjuder boende med helpension för folk som vill paddla, klättra och vandra. Maten var riktigt god och riklig. Det tar 20 min att köra ner till vattnet med bil. Om man är där enbart för surfski så kan det nog vara smidigare att bo närmare stranden.
Underbar kvällssol från Aqua-Venturas farm!
 
Återförsäljare av Fenn Surfskis
Jonathan är återförsäljare av Fenn Surfskis i Europa. Han flyttade från Sydafrika för sex år sedan. Vi hyrde båtar från kajakklubben i Jojoisa där han är medlem. På plats fanns Fenn Mako 6 och Fenn XT att hyra samt vanligtvis också en Fenn Elite som var nu dock var utlånad.
 
Surfski, MTB & klättring!
Med och paddlade var Jonas Fager från Oxelösund, Kari Kuhmonen från Finland, Ola Ström från Lund (jag) samt Jonathan. Vi paddlade på bra även om det var plattvatten och gjorde 20-30 km om dagen. Vi jagade varje vindpust och våg på samma sätt som powder-junkies letar efter puder en dålig vinter i alperna. På kvällarna efter paddlingen cyklade vi lite MTB eller testade klättra på de utmärkta klipporna i området. Ena dagen när vindutsikterna var noll så skippade vi paddlingen och knallade upp på en bergstopp på ca 1500 möh med utsikt över Benidorm och halva medelhavet.
Fruktstund!Jonas Fager - klätterkungen

 
Det var några sköna dagar som gav mersmak och hjälper en att överleva vintern.

 

 

 

 

 


Responses

  1. …jag hänger med nästa gång!

  2. Klart du ska med nästa gång! Frågan är bara när det ska bli av? Vad tror du om april månad? Eller kanske redan i mars? Kom med förslag!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: