Skrivet av: Peter | december 27, 2008

Ryggskott…

Juldagen, klockan är 19.00 och jag ska paddla ett 60 min intervallpass på paddelmaskinen.

Kom att tänka på diskussionen med Tommy gällande sittställningen på maskinen. Vi enades om att sittställningen var precis som i en kajak, dvs att man sitter ca 10 cm högre med rumpan än med fötterna. Men det gör man ju inte i en surfski… Där sitter man ju i samma nivå med rumpa och fötter. Alltså borde upplevelsen och bli en helt annan om man ändrar sittställningen, eller hur! Så jag tog bort sitsen och tejpade dit en tunn dyna istället och vips så hade jag en sittställning mycket mer snarlik surfskins.

Perfekt!

Värmde upp i 15 minuter och började sedan passet med att köra 3 st 6 minuters intervaller i tröskelfart. Sen skulle jag bara hämta vattenflaskan som stod 5 meter bort innan nästa intervall. Det var då det hände…. Jag kunde inte ställa mig upp, kom knappt av maskinen. Ryggslutet hade låst sig totalt. Katastrof!

Släpade mig in i duschen och på med varmvattnet, nästan skållhett, och där stog jag i drygt 10 minuter med vattnets strålar riktade mot ryggslutet. Men inte fan hjälpte det.  Tillbringade resten av kvällen ståendes eller liggandes på sida i soffan. Det tog flera minuter att komma upp i stående ställning från soffan och inte blev det bättre av 2 citodon heller. Natten var en pina, hittade ingen skön liggställning i sängen och jag förbannade paddelmaskinen att antal gånger.

På annandagens morgon fick jag tag på Lasse Kiropraktor och han kunde ta emot mig på direkten. Fick först två akupunkturnålar på ovansidan av vänster hand och en precis mellan näsroten och överläppen och sedan knäckte han till ryggen… Oj oj oj… Nu känns det bättre, men det är lång ifrån bra.

Och jag som hade tänkt vara med och tävla på ÖKS på nyårsafton… Nu får vi se hur det blir med den saken.


Responses

 1. Hej!!
  Hittade hit av en slump…
  Hoppas ryggen är bättre! Vill önska dig Ett Gott Nytt År!!
  B

 2. Hej Benita,
  det var länge sen! Jo tack, nu är det bättre med ryggen, men jag har lyckats bli ordentligt förkyld istället… Hoppas du får ett bra 2009!
  /Peter

 3. Peter,

  Shit med ryggen – krya på dig. Roligt att du är så aktiv! Ska bli skoj att se dig i action till våren och lära lite ”hur man ska göra” för att köra snabbt!!! Själv är jag i NZ. Inte blivit så supermkt ski, men mkt paddling.

  Hörs/Johan


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: