Skrivet av: Peter | januari 11, 2009

Förkyld – igen…

Det här året hade definitivt kunnat börja bättre. Och 2008 hade kunnat sluta en aning bättre än det gjorde. Juldagen bjöd på ett jävla ryggskott och sen, två dagar senare, slog den elaka förkylningen till med full kraft – tjong! Sängliggande på nyårsafton och sedan hyfsat frisk lagom till första dagen på jobbet. God jul & gott nytt år!

Och nu, förkyld IGEN… Vaknade mitt i natten med huvudvärk och ordentligt igensatta bihålor. Har inte tränat på 17 dagar och börjar känna mig elak och tvär mot alla i min omgivning. När ska jag bli frisk?

Nåväl, på Hawaíi fanns det en fantastiskt artist vid namn Israel Kamakawiwo’ole, också kallad ”Iz”. Han föddes 1959 iz2och började spela ukulele och sjunga redan som elvaåring. Under många år turnerade Iz med sitt band på öarna och fick snabbt en stor skara fans. Iz led av svår övervikt och vägde till slut över 340 kg. Hans stora övervikt bidrog till slut till hans alldeles för tidiga bortgång 1997. Iz gavs då en värdig statsbegravning och mer än 10000 människor dök upp för att se på när hans aska spreds i havet. Det var människor överallt – simmandes i havet, sittandes i Outriggers, på surfbrädor och i surfskis och alla följde dom Iz sista färd.

Här är en fantastisk video med Israel. Att se och lyssna på ”What a wonderful World” kanske inte gör mig frisk – men jag blir glad i alla fall.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: