Skrivet av: Peter | mars 23, 2009

High Coast Upp & Ner, 13-14 juni 2009

 

Den 13-14 juni 2009 vill jag, Paul Rosenquist, härmed bjuda in er alla till min årliga paddling i Ångermanland, jag kallar den för ”High Coast Upp & Ner”.

profilbild1

Vi startar äventyret tidigt lördag morgon den 13 juni i Finnsvik, utanför Härnösand. Vi paddlar ut genom sundet och styr sen norrut längs Hemsön.

Med lite tur har vi skön medvind och bra dyningar! Om vädret är klart är det lätt att hitta kursen! Vi siktar in oss på Högbondens fyr som ligger utanför Bönhamn, man ser då fyren som en liten mörk skugga 28km längre bort mot horisonten.

bild2

I Bönhamn käkar vi en god lunch och relaxar i några timmar. Sen återstår en härlig paddling tillbaka mot Finnsvik. Blåser det mycket motvind så väljer vi den mer skyddade banan. Om vindarna är för lockande kan vi även välja att paddla vidare till Skulle Skogens national park och låta släpet plocka upp oss (75km).

Boende fixar jag. Om vädret är bra kör vi en soft Barbecue på kvällen…

paulr1

 

 

Intresserad?
Mejla mig för mer info: paul@paulrosenquist.com


Responses

 1. Hoppas ni får fin sjö när ni gör turen. Det gillar ju ni surfskipaddlare. Jag har seglat en hel del på Höga Kusten och där kan bjudas på havssjö så det både räcker och blir över.

  I Bönhamn finns det väl två ”resturationer”. Arnes Sjöbod och en till som jag aldrig minns vad den heter. Från Bönhamn kan man ju även ta turbåten till Högbonden om man vill göra ett besök.

 2. Hej Lars!

  Jag kan bekräfta dina erfarenheter när det gäller fin sjögång! Har även seglat rund där med ‘morfars’ segelbåt första sommarn jag besökta sverige 12år sen.

  Jag ska höra med Arnes Sjöbod och se om dom kan bygga en fin pasta åt oss. Surströmming kanske vi hoppar över tills efter paddlingen…

  – Paul

 3. Vågor? Jag paddlade från Skuleberget till Höga Kustenbron i september i sol och värme. Medsurf i Norr/Ullångersfjärden ut, stiltje söderut och medsurf i Storfjärden in till bron. Synd att man satt i en slö K2:a…
  Är det inte alltid så?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: