Skrivet av: Peter | april 2, 2009

Svensk Havsracingserie 2009

wildenstam

 

Svensk Havsracingserie 2009

Svensk Havsracingserie är ett nytt initiativ för oss som gillar att paddla fort på öppna vatten, gärna med vinden i ryggen och med stora vågor runt omkring oss.

Tre deltävlingar ingår under 2009 i serien och alla lopp går på ostkusten. Därför är också sträckorna ganska långa, det tar tid att komma ut på öppet vatten. Båda dessa saker hoppas vi kunna ändra på till en eventuellt återkommande serie.

Loppen är öppna för alla typer av kanoter som är lämpliga för dessa vatten. Vi ser fram emot att se både Havskajaker, Havsracers, Surfskis och Utriggade kanoter.

Säkerhetsreglerna kan till viss del se olika ut för de olika arrangemangen men generellt gäller att man på egen hand skall kunna hantera en kapsejsning på öppet vatten och kunna paddla vidare, även vid blåst och sjögång.

Tävlingsreglerna har vi försökt hålla så enkla som möjligt, det finns en Dam och en Herrklass. Den som är först i mål på respektive lopp får 20 poäng, tvåan för 19 poäng osv. (alla får dock minst ett poäng). Poängen från alla tre deltävlingarna summeras och en totalsegrare kan koras efter sista loppet. Poäng ges till alla som paddlar en eller tvåmanskanoter, även om vi ser fram emot att få med några utriggade sexmanskanoter på varje lopp. De som paddlar tvåmanskanot kommer få 3,5 % tidstilägg på sin sluttid och kommer sedan att med denna måltid bli insorterade i resultatlistan som individer. Detta medför att alla kan tävla i samma klass och det går självklart bra även med mixade tvåmanskanoter. Värdet på faktorn är inte det minsta vetenskapligt uträknat och är helt öppet för en diskussion inför kommande års tävlingar.

Seamasters/Surfski-SM

Serien startar med Seamasters/Surfski-SM den 4:e juli. Banan är planerad att gå från Arkösund, över Bråviken till Oxelösund (ca 25 km) och en gemensam middag avslutar dagen. Transporter kommer att ordnas från mål till start på morgonen. Mer info kommer att finnas på www.seamasters.se .

Kontaktpersoner:
Erik Wildenstam erik@wildenstam.com, tfn: 070-941 75 07
Erik Wallgren erik@nomado.se, tfn: 070-378 95 95

 

SADE (Stockholm Archipelagio Downwind Experience)

Nästa deltävling är SADE (Stockholm Arhipelagio Downwind Experience) den 25:e juli. Banan är planerad att gå från Nynäshamn till Styrsvik (på Runmarö mitt emot Stavsnäs), eventuellt går banan på utsidan av Utö och blir ca 70 km. Transporter av kanoter kommer att ordnas till och från start.  Mer info kommer att finnas på www.wangler.se .

Kontaktpersoner:
Pelle Lönnqvist pelle.neige@spray.se 070-834 39 30
Fredrik Wangler fredrik@wangler.se 070-873 81 77

 

Öja (Landsort) runt

Sista deltävlingen är Öja (Landsort) runt den 22:a augusti och denna deltävling ingår även i Stockholmscupen. Banan läggs så att både start och mål går från Nynäshamn vilket ger en stor flexibilitet att anpassa banan efter aktuella förutsättningar. Planen är än så länge att runda Öja och gå på insidan av Järflotta på upp eller nedväg. Denna sträcka blir ca 40 km och en alternativ bana kommer inte att bli längre än 40 km. Mer info kommer att finnas på www.stockholmscupen.com .

Kontaktpersoner:
Bengt Lundgren bengtlundgren@glocalnet.net 070-246 19 58
Fredrik Wangler fredrik@wangler.se 070-873 81 77


Responses

  1. borde vara bra en tävling i göteborgstrakten oxå marstrand och utsidan tjörn borde vara passande område.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: