Skrivet av: Peter | april 4, 2009

Angående surfskilägret 18-19 april…

Vilken fantastisk uppslutning!

Nu har 27 surfski-paddlare anmält sig. Helt otroligt roligt tycker jag! Och äntligen verkar det som om våren kommit för att stanna. Hoppas, hoppas, hoppas att det fina vädret fastnar över Femöre och Oxelösund i några veckor till…

Jag tog med mig Tommy Karls till Femöre för årets premiärtur. Det var kallt, havet var lugnt men det passade mig rätt bra då jag mest ville se mig omkring i omgivningarna. Vi körde en kortare tur runt några små öar, lyckades inte hitta någon downwind, men fan va skönt det var att sätta paddeln i vattnet igen.

img_0443

Tommy & Peter

Femöre Marina

Femöre Marina blir bra som samlingsplats för oss. Här finns stugorna vi kommer att bo i, det är små 4-bäddsstugor och dom ligger alldeles v id vattnet. Bara att lägga i surfskin och styra ut mot öppet hav! Här finns restaurang Sailor där vi kommer att äta några av måltiderna. Marinan ligger bara några minuters bilfärd från Oxelösunds Kanotklubb där vi kommer att använda omklädningsrum, dusch och bastu.

img_0437

Femöre Marina med några av ”våra” stugor…

img_0440

 

img_0438


Responses

 1. När jag surfar vid Oxelösund är sträckan mellan Rödskär och Femörehuvud ganska bra. Ramnögatt är kort, men ändå roligt.
  De riktigt stora vågorna håller till utanför Grässkären. Av någon orsak blir vågorna lägre in inte lika långa.

 2. Bråviken (alltså ”vår” yttre öppna del) är ökänd för den krabba korta höga sjön. Det beror på de grundområden som finns ute i linjen Hävringe – Norra Fällbådan (fyren utanför Arkö). Sen är det relativt grunt i hela området också och Klasgrunden stoppar upp och stökar till sjön.

  Jonas Fager är anmäld och vet var ni hittar bästa förutsättningarna vid de förhållanden som råder om en vecka så ni kan vara lugna.

  Kanske bra att få en säsongsstart mer inriktad på teknik än överlevnad. Kom tillbaka i höst när vi haft 15 m/s sydost en vecka så får ni att jobba med 😉

 3. Fantastisk möjlighet, tack vare Tommy.
  Min mobil: 070-5120206.

  Hälsningar

  JanneA

 4. Erik B, du har säkert rätt om uppgrundningen. Innanför Källskären och bort mot Hävringe är det bitvis riktigt grunt. Kanske bara bra med korta vågor så blir det lättare att haka på.
  Hamnområdet brukar inte vara bra, men kring Beten brukar lotsbåtarna dra på och då blir det bra surfvågor.
  Risken för stiltje känns ganska stor med tanke på årstiden.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: