Skrivet av: Peter | april 19, 2009

Sveriges första surfskiläger!

Följande artikel om surfski Spring Camp finns nu att läsa i Outsideonline.

I helgen gick sveriges sannolikt allra första träningsläger för surfskipaddlare av stapeln i Oxelösund. Initiativtagaren och organisatören Peter Ekström bjöd de dryga 30 (!) deltagarna på blå himmel, en del vågor och lite drygt fem mil paddling för de flitigaste.

Det var en imponerande ansamling av surfskientusiaster och surfskidor vid kanotklubben i Oxelösund. Ett tiotal olika modeller från Epic, Think, Fenn, Zedtech plus Nordic Kayaks nya surfskideprototyp och två australiensiska livräddarmodeller fanns på plats. Det är nog en rimlig gissning att närmare hälften av vad som finns i surskidesväg i landet fanns på plats….

Läs hela artikeln av Jonas Hollander

gruppbild11


Responses

 1. Bra jobbat Peter!

  Kul att det finns entusiaster som orkar ordna sådant här. Även för mig som åskådare var det lätt att se entusiasmen och glädjen över att kunna hämta ideer och inspiration från andra surfskipaddlare.

 2. Hej Erik,
  Ja vi hade rvå riktigt trevliga dagar och OKK ska ha ett otroligt stort TACK för lån av lokalerna, det var verkligen kanon… Och nästa gång det är dags för en liknande sammankomst får du sätta av tid och vara med!

 3. Jag fick ju utbyte av ditt arrangemang genom att jag fick prova en Think Evo. Bra sittställning för mig (195 cm) och härligt glid. Blev förvånad över hur bra styrresponsen var!

  Såg på bilden att du paddlade Think Legend – för vinglig för mig – men vad tyckte du?

 4. Tack Peter,.. och Tommy. Jag tog med mig en stor portion inspiration hem. Bra teknikhjälp. Kul folk också. Ser fram mot fler träningstillfällen.

  Janne A

 5. Jag provade både Legenden och den nya Uno och jag upplevde att Legend kändes mer vinglig än Uno…. Uno var mer förlåtande… Om jag lutade Legend åt ena hållet så var den stabil den första biten för att sedan bli direkt instabil… Uno var mer förutsägbar. De var sköna båda två, väldigt styva skrov, snygg design MEN jag fick ont i svanskotan i bägge kanoterna. Tror att Uno är riktigt vass i stora vågor pga skrovformen…

 6. Hola! Tack för en mkt trevlig och rolig helg. Bra anordnat och trevligt umgänge. Jag undrar om det är någon av er som vet vad ”Nomad Erik” har för hemsida till butiken. Jag har inte hittat den på nätet. Hare gött tills vi ses igen! / Blixten 😉

 7. Hej Blixten, tack själv…Nomado-Eriks hemsida hittar du på http://www.nomado.se
  Vi hörs & syns!

 8. Hur var Fennarna kontra Zedtecharna? Fenn har ju mest surfskierfarenhet, medan Zedtech är mest slätvatten. Kanske inte gick att dra några slutsatser på slätvatten?

 9. Erik A:
  Jag tycker Zedtechen spec. den långa var väldigt lättdriven och svarade snällt när jag ville trycka i. Bra paddelisättning, superbra fotstöd och sits så det gick att få till en bra teknik.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: