Skrivet av: Peter | mars 25, 2010

Isen har släppt vid Ekön!

Fick precis ett mejl från Pernilla på Ekön Kust Camp.
Hon meddelar att isen nu nu har släppt utanför deras vik! 
Underbara nyheter!


Nu blir det badshorts istället! Eller inte…
Bild lånad från Nynäskajaks blogg

Så börja packa, om 16 dagar är det dags för Surfski Spring Camp!


Responses

 1. Typiskt! Jag som hade monterat medar på surfskin. 🙂

 2. Det låter bra!
  Är det ngn som har bra tips på vilka typer av kläder som fungerar bäst att paddla i vid denna typ av väder? Är det ”long john” ”steamer” eller torrdräkt som gäller?

 3. Många använder torrdräkt vilket ger fri armrörelse men blir man varm så är det svårt att bli av med överskottsvärmen. Personligen använder jag mig av en steamer som är 3 mm på ben och bål och 2 mm i armarna. Steamern är gjord av Billbong och är till för vågsurfare, vilket borde borga för bästa möjliga armrörelse. Dock inte lika bra som en torrdräkt men blir man varm är det bara att ta sig ett dopp. Jag är känd för att bada mycket och den funkar perfekt. Jag tverkar inte att hoppa i bland isflak med denna.
  Förra året hade Paul en NRS våtdräkt med bara 0,5mm neopren det funkade för honom då han inte är en ”badare” som jag.

 4. Okej, jag får testa en helt enkelt Risken är kanske att den blir för varm men det är iofs bra om man plurrar. Torrdräkt verkar för bylsigt och väldigt dyrt. Kanske är long john den bästa lösningen ändå??

 5. Jag som fryser (och badar) mest hela tiden…
  Leta upp en torrdräkt, tokskönt att inte frysa.

  skönt att ha ett extra lager om rumapn också då man oftast har lite vatten där hela tiden.

  12 dagar kvar….

 6. Jag glömde en stor nackdel med våtdräkt. Vi har tre paddelpass vilket betyder två gånger som man får ta på sig en svinkall och sur våtdräkt.

  Det var 25 år sedan jag använde lång john sist. Har för mig att vattnet som siprade in var ganska kallt.

 7. Jag är iofs partisk i målet men tänkte bara dela med mig min åsikt vad det gäller torrdräkter generellt. Jag var tvärtemot att använda torrdräkt av alla anledningar som du nämner men efter att verkligen testat (tunna varianter) så tycker jag det är helt överlägset, i varje fall så länge luft temp är runt 10+ eller lägre (blir det för varmt så kan man fusk ventilera genom att i mitt fall dra ner halskedjan lite). Paddlar man surfski så är det bästa alternativet, inga problem när man går i från strand bara plaska ut och hoppa i spelar ingen roll hur mycket man simmar och hur blött det än blir i skidan. Jag kör med bara ett tunt superställ under men med korta fleece kallingar och dubbla raggsocker. Kanske tunnt klädd för att ligga i mer än 10 min men lagom för att inte bli för varm när man paddlar. När man kommer in är man ”torr” (svettas mycket lite dock) och behöver inte hålla på bylta med blöta våtdräkter. Det som också är viktigt är förstås ett par handskar (neopren här), testa och plurra utan så märker man ganska snart att händerna är ur spel på några minuter nu när vattnet är kallt och då kan man knappt hålla i paddeln. Så luras inte att bara köra med paddelhandskar, går förstås bra så länga man inte simmar. Själv kör jag utan flytväst när jag inte paddlar rakt ut på öppet vatten, grymt skönt med rörelsefriheten och man sjunker inte även om det går hål på dräkten… Men det känns mentalt bättre med väst på stora vatten.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: